Događanja

U ZADRU ODRŽAN 2. SET INFO DANA ZA JAVNOST

24.5.2019. | Događanja
U ZADRU ODRŽAN 2. SET INFO DANA ZA JAVNOST

U sklopu redovnih aktivnosti projekta MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznice i oka, u srijedu 22. svibnja 2019. godine, s početkom u 16:00 h, u prostorijama dječjeg vrtića Sunce, održali su se INFO DANI na temu „Prevencija i rano otkrivanje melanoma“.  

Predavanje je održala doc. dr. sc. Zrinjka Paštar, dr. med. spec. dermatovenerologije. Na predavanje su bile pozvane odgojiteljice iz dječjih vrtića Radost i Sunce sa područja grada Zadra, koja će stečena znanja i preporuke o ranoj prevenciji prenijeti djeci u vrtićima. Ovom prilikom odgojiteljicama i djeci su podijeljeni edukativni materijali izrađeni u sklopu projektnih aktivnosti – brošure te slikovnice.

Cilj Info dana je potaknuti širu populaciju na stjecanje zdravih navika te izbjegavanje rizičnih faktora koji mogu dovesti do stvaranja melanoma,  pružiti najnovije informacije o mogućnostima liječenja koje nisu dostupne u Hrvatskoj te ukazati na važnost redovnih pregleda. Zbog visoke razine izloženosti sunčevim zrakama u zemljama mediteranskog podneblja povećana je potreba za podizanjem svijesti o melanomu. Osim preventivnih mjera zaštite od sunca nužni su redoviti pregledi jer rano otkrivanje znači i izlječenje.

Ovo je bio drugi set Info dana organiziranih od strane vodećeg partnera, Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Prvi set Info dana održan je u listopadu 2018., a pozvani su osim javnosti bili i učenici srednje medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra.

Ukoliko želite saznati više informacija o melanomu te dobiti individualni savjet ili pregled, molimo registrirajte se putem aplikacije https://ehealth.meladetect.com/ te nam pošaljite svoj upit.

Za više informacija o projektu općenito posjetite našu web stranicu na sljedećoj adresi: https://www.meladetect.com/ ili nas nazovite na 023 630 579.