Događanja

Poziv i program finalne konferencije, Mostar, 11. 07. 2019.

8.7.2019. | Događanja

 PROJEKT Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka - MELAdetect

POZIV NA  ZAVRŠNU KONFERENCIJU

 

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Završnu konferenciju projekta „Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka - MELAdetect“ koja će se održati u četvrtak, 11.07.2019. godine u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Kralja Petra Krešimira IV bb (Bijeli brijeg bb), Mostar, s početkom u 13:00 sati.

Na Završnoj konferenciji predstavit će se sve provedene aktivnosti i svi ostvareni rezultati tijekom projekta.

Završnom konferencijom obilježit ćemo kraj 26 mjeseci dugog projekta “Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka - MELAdetect“. Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 € od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi 554.563,72 €, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri u projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Glavni cilj projekta „MELAdetect“ je zajedničkom prekograničnom suradnjom poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja melanoma kože, sluznica i oka te doprinijeti podizanju trenutno niske razine svijesti javnosti o melanomu kroz projektne aktivnosti. Provedbom projekta organizirani su informativni dani i kampanje za podizanje svijesti javnosti o melanomu i specijalizirane radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike radi poboljšanja znanja o ranom otkrivanju melanoma.  Nabavljena je nova oprema radi edukacije i poboljšanja kvalitete pregleda te uspostavljena mreža zdravstvenih stručnjaka u prekograničnom području radi zajedničke analize postojećeg stanja i strateškog planiranja u budućnosti. Izrada zajedničkog akcijskog plana, izrada e-health alata i provedba pilot projekata na projektnom području stvorili su konkretan, održiv i inovativan pristup prevenciji i dijagnostici melanoma.

Nadamo se da ste zainteresirani za ovaj događaj te da ćete biti u mogućnosti prisustvovati. U prilogu se nalazi program događanja.

Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: marin.sunjic@mef.sum.ba ili na  broj telefona +38736/335-605

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com                      

              www.meladetect.com

Dokumenti