Događanja

Promocija edukativnog filma MELAdetect - sa suncem odgovorno, JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar

16.8.2019. | Događanja
Promocija edukativnog filma MELAdetect - sa suncem odgovorno, JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar

POZIV ZA PROMOCIJU

EDUKATIVNOG FILMA SA SUNCEM ODGOVORNO

ČETVRTAK, 22. AVGUST 2019. GODINE U 10 ČASOVA

BIBLIOTEKA JZU OPŠTA BOLNICA “BLAŽO ORLANDIĆ” BAR

Podgrad bb, Stari Bar

Privodeći polako kraju završne aktivnosti implementacije projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, koji se finansira iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar organizuje promociju edukativnog filma SA SUNCEM ODGOVORNO.

Dana 22.08.2019. godine u biblioteci JZU Opšta Bolnica „Blažo Orlandić“ Bar sa početkom u 10 časova biće održana promocija edukativnog filma SA SUNCEM ODGOVORNO, nastalog u sklopu projekta MELAdetect. Tim povodom, prisutnima će se obratiti dr Dragoslav Tomanović, spec. hirurg, direktor Opšte bolnice Bar, kao i dr Biljana Raičević, spec. dermatovenerolog, koji će prezentovati postignute rezultate tokom 26 mjeseci duge implementacije samog projekta: realizovane edukativne radionice za zdravstvene i nezdravstvene radnike, održane kampanje podizanja svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja melanoma kod opšte populacije, izvršene preglede kod stanovnika primorske i centralne regije, održanog Simpozijuma o melanomu, izrađenog Akcionog palna unaprjeđenja prevencije, ranog otkrivanja i liječenja melanoma kože, sluznica i oka za petogodišnji period, a odnosi se na prekogranično područje, te snimljen edukativan film. Ova promocija i sam obrazovni film imaju za cilj podsticanje opšte populacije na zdravije stilove života, budući da Crna Gora, kao dio mediteranske regije, podliježe visokom nivou insolacije, zbog čega postoji povećana potreba za podizanjem svijesti o melanomu, važnosti njegovog ranog otkrivanja i novim mogućnostima liječenja.

Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite na promociji edukativnog filma, te ukoliko imate pitanja ili želite saznati nešto više informacija o melanomu, ili želite da dobijete individualni savjet ili zakažete pregled, molimo da se registrujete i pošaljete nam svoj upit putem aplikacije https://ehealth.meladetect.com/.

Projekat MELAdetect realizuje se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinansira iz sredstava Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar, sa projektnim partnerima Sveučilištem u Zadru, Agencijom za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), te Medicninskim faklutetom Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar. Implementacija projekta započela je 1. jula 2017. godine, a trajaće do 31. avgusta 2019. godine. Više o našem projektu možete naći na web stranici projekta https://www.meladetect.com/, kao i web stranici Opšte bolnice Bar https://bolnicabar.me/.

Radujemo se Vašem dolasku.

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com

www.meladetect.com